Resultaten voor dikte groendak

dikte groendak
Waarom je in het juiste substraat voor je groendak moet investeren Ibic.be.
Welke dikte jij het best kiest, hangt af van de planten die je op je groendak wil laten groeien. Sedums kunnen overleven op ongeveer 7 centimeter en siergrassen hebben 12 à 15 centimeter nodig, maar een heuse boom op een intensief groendak heeft véél meer ruimte nodig om zijn wortels te kunnen verankeren.
Hoe leg ik een groendak aan?
De dikte van deze laag hangt af van het type groendak.: Extensief groendak van mos en sedumsoorten: 2 tot 3 cm. Extensief groendak van alleen sedumsoorten: minimaal 6 cm. Semi-extensief groendak met gras en kruiden: minimaal 20 cm. Intensief groendak: minimaal 25 cm.
Kan er op mijn dak een groendak?
U kiest bij functie; dak en bij dak: met ballast. Kies vervolgende de sterkteklasse c16. Daarna de hart op hart afstand van 610 mm. Vervolgens kunt onderin de schuif verzetten voor de maximale lengte van de balken. Daarna volgt de advies dikte en hoogte van de balken om een ballast van grind of groendak te kunnen dragen. Underlayment dient voor de veiligheid ca. 20 mm dik te zijn. Dakplaten dienen een mes en groefverbinding te hebben. Deze vuistregels voor het berekenen van een houten balklaag gaat uit van een mandragend plat dak met geringe ballastlaag dakgrind 75 kg of groendak 75 kg.
soorten groendaken groendak-antwerpen.be.
Een extensief groendak weegt maximaal 110 kg/m en mag zonder bouwvergunning op elk correct gedimensioneerd dak aangelegd worden. Een intensief groendak weegt meer dan 200 kg/m, hierop moet de dakconstructie voorzien zijn en is er steeds een vergunning nodig. Omdat de beplanting de dikte en het gewicht van de voedingsbodem bepalen bestaat er een waaier aan mogelijkheden en soorten groendaken, hier enkele voorbeelden.
Groendak: types voor en nadelen Mijn-dakwerker.be.
Praktisch geen onderhoud. Prijs extensief groendak: 40 à 100 per m incl. btw en montage. Vraag hier vrijblijvend offertes aan voor een extensief groendak. Kies ik best een intensief of extensief groendak? Wil je vooral mossen, vetplantjes en kruiden op het dak, dan kies je best voor een extensief groendak. Wil je vooral begroeiing met grassen, stuiken of bomen, dan is een intensief groendak meer iets voor jou. Zon intensief groendak is wel duurder en zwaarder waardoor de dakconstructie zeker voldoende draagkracht moet hebben. Hou er ook rekening mee dat intensieve groendaken enkel mogelijk zijn bij platte daken 1 4 graden. Op daken met een grotere helling van 1 45 graden is zowel een intensief als extensief groendak mogelijk. LET OP: zoals je ziet moet je bij je keuze met heel wat factoren rekening houden. Wil je zeker zijn van de beste keuze? Dan laat je je best bijstaan door een gespecialiseerde dakwerker. Deze informeert je graag verder over de mogelijkheden van groene daken en kan je adviseren over de beste keuze voor jouw project. Ontvang en vergelijk vrijblijvend voorstellen en prijzen op maat van gespecialiseerde dakwerkers via de offertepagina. Voorbeeld extensief groendak: sedumdak.
Biodivers groendak Mier Netwerk.
De dikte van de substraatlaag van een biodivers groendak bedraagt gemiddeld 12cm. Om een grotere biodiversiteit te bekomen wordt de substraatlaag golvend gelegd tussen 5 en 20cm. De dikste lagen worden op de draagkrachtigste delen van het dak gelegd bv boven draagmuren. Het verzadigd gewicht bedraagt ca.60kg/m 5cm tot 250kg/m20cm. Mits goede aanleg is een biodivers groendak op de meeste soorten dakopbouw toepasbaar.
Soorten groen dak PapaGreen.
Een rood dak biedt ruimte aan recreatie; denk aan een daktuin, terras of dakkas voor tuinbouw. Een geel dak wekt energie op. Een groen-geel dak. Een groen-geel dak is bv een sedum dak met zonnepanelen erop die daardoor een hoger rendement halen. Een groen-blauw dak. Slimme overloop van de waterberging onder het groene dak. Een groen-blauw dak combineert een groendak met daaronder wateropslag in de vorm van cassettes, verhoogde drainagelaag of bv steenwol die water slim tijdelijk opslaan. Hieronder een schematisch voorbeeld van het slimme polderdak van dakdokter dat zichzelf leeg kan laten lopen voorafgaan aan een hoosbui om zo riooloverloop tegen te gaan. De Nederlandse Dakdekkers Associatie NDA heeft een mooi overzicht van groen-blauwe daken of retentiedaken zoals zij het noemen. Polderdak dakdokkers voorbeeld groen-blauw dak Soort groen dak, gewicht en dikte.
Kan er op mijn dak een groendak?
Daarna de hart op hart afstand van 610 mm. Vervolgens kunt onderin de schuif verzetten voor de maximale lengte van de balken. Daarna volgt de advies dikte en hoogte van de balken om een ballast van grind of groendak te kunnen dragen. Underlayment dient voor de veiligheid ca. 20 mm dik te zijn. Dakplaten dienen een mes en groefverbinding te hebben. Deze vuistregels voor het berekenen van een houten balklaag gaat uit van een mandragend plat dak met geringe ballastlaag dakgrind 75 kg of groendak 75 kg.
De voordelen van wateropslag van groendaken Floradak.
Groendaken zijn hier gelukkig beter tegen bestand dankzij hun capaciteit om water op te vangen. Een doorsnee groendak kan ongeveer 35 liter water per vierkante meter opvangen en vasthouden, een Floradak zelfs meer dan 50 liter! Ongeveer 50% van het regenwater wordt opgevangen door het buffersysteem van groendaken. Hiervan verdampt een gedeelte terug in de atmosfeer, een ander gedeelte wordt opgenomen door de planten en het overige water vloeit, vertraagd, af naar de riolering. Het water wordt opgeslagen in de onderliggende substraat en drainagelaag. De waterberging, de hoeveelheid water dat een groendak kan opnemen, is afhankelijk van de dikte en het type substraat, de drainage en de gekozen vegetatie.
Premie aanleg groendak Ninove.
Premie aanleg groendak. Premie aanleg groendak. Interesse om je dak te bedekken met planten en zo een extensief groendak te realiseren? De stad Ninove geeft je alvast een premie van 31 euro/m waarmee een groot deel van de investering gerecupereerd kan worden. Het plaatsen van een groendak heeft enkele belangrijke voordelen. Zo krijg je.: een vertraagde regenwaterafvoer waardoor er minder belasting op de riolering is. een betere thermische isolatie met meer warmtebehoud in de winter en meer koelte in de zomer. een betere demping van de omgevingsgeluiden. bescherming van de dakbedekking tegen schadelijke UV-straling. het neemt de stofdeeltjes uit de atmosfeer op en vormt een buffer tegen luchtvervuiling. Bovendien is het ook nog eens prachtig om naar te kijken en zorgt het voor meer groen in de stad. Wat is een extensief groendak? Dit is een dak dat bedekt is met een substraatlaag bv. lavasteen waar mossen, vetplanten en kruiden in groeien. Het onderhoud is minimaal want de hitte in de zomer zorgt ervoor dat enkel droogte en hittebestendige planten kunnen overleven. Netels of andere woekerende onkruiden krijgen dus geen kans. Door de beperkte dikte 10 20 cm kunnen de meeste dakconstructies het extra gewicht ook aan.
Groendak Eurabo.
Dit kan gaan van een eenvoudig groen tapijt tot een echte tuin, afhankelijk van de dikte van het substraat, om zo de aanwezigheid van biodiversiteit en het groene netwerk te stimuleren. Eurabo cvba gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website te verbeteren.

Contacteer ons