Resultaten voor drainagelaag groendak

drainagelaag groendak
Groendak: types voor en nadelen Mijn-dakwerker.be.
LET OP: zoals je ziet moet je bij je keuze met heel wat factoren rekening houden. Wil je zeker zijn van de beste keuze? Dan laat je je best bijstaan door een gespecialiseerde dakwerker. Deze informeert je graag verder over de mogelijkheden van groene daken en kan je adviseren over de beste keuze voor jouw project. Ontvang en vergelijk vrijblijvend voorstellen en prijzen op maat van gespecialiseerde dakwerkers via de offertepagina. Voorbeeld extensief groendak: sedumdak. Een sedumdak is een extensief groendak dat voorzien is van Sedum. Dat zijn een soort vetplantjes die veel vocht kunnen opnemen in de bladeren. Ze zijn goed bestand tegen langdurige droogte en kunnen goed hitte verdragen. Het sedum kan groeien op speciaal substraat of op grond. Bij een sedumdak is het belangrijk dat er veel aandacht aan drainage matten wordt besteed want bij langdurige regenval moet het water voldoende weg kunnen vloeien. Het sedum beschermt het dak tegen schadelijke weersomstandigheden zoals UV-licht, vocht en temperatuurschommelingen. Daarnaast heeft het sedum ook een isolerende werking. Een sedum groendak gaat twee tot drie keer langer mee dan daken met een standaard dakbedekking. De gemiddelde prijs voor een groendak is 40 à 200 per m incl.
Watervertragend systeem met LOSSE DRAINAGEMATERIALEN GUP.
Filtervlies: VLF 200. Drainagelaag in lichtgewicht uitvullingsmateriaal: Argexdrain, Lavadrain of Misapor. Beschermlaag: beschermvlies VLU 500 of drainagemat met filtervlies. Wortelwerende folie: WF 50. Piekbuien kunnen opgevangen worden door het volume van de drainagelaag te vergroten en het aantal regenwaterafvoeren te beperken.
Drainagematten voor groene sedum daken.
Drainage matten en hulpstukken. Bij Garmundo bieden we verschillende soorten drainage aan om jouw groene dak gezond te houden. De drainage zorgt ervoor dat overtollig water onder het substraat door wordt afgevoerd, en is dus een erg belangrijk element van ieder sedum dak.
Wat, hoe en waarom van een groen dak HIER.
Waar bestaat een groen dak uit? Een groen sedumdak bestaat uit maar liefst vijf lagen voor een goede bescherming en voedingsbodem: een beschermdoek, drainagelaag, filtervlies, substraat en tot slot de beplanting. Maud legde zelf een groen dak. Collega Maud maakte een fotoverslag van hoe zij een groen dak op haar schuur legde. Ze laat precies zien hoe een groen dak aanleggen in zijn werk gaat, uit welke verschillende lagen het wordt opgebouwd en vertelt wat het haar gekost heeft. Pas op: als je dit bekijkt is de kans groot dat je het ook wilt!
Groene daken De Dakdokters.
Als u interesse heeft in een groen dak, kunnen we een kostenindicatie geven aan de hand van de beschikbare informatie. Nadat we het dak hebben geïnspecteerd en ingemeten, kunnen we een definitieve prijs afgeven. We adviseren om daken met een dakbedekking van 10 jaar of ouder eerst te overlagen of te renoveren. Onze eigen dakdekkers kunnen dit voor u doen. Als er twijfel is over de draagkracht van de constructie kunnen wij een constructieberekening laten uitvoeren. Op die manier weet u zeker dat uw dak geschikt is voor de aanleg van een groen dak. De kwaliteit van het groene dak staat bij ons voorop. Om die reden leggen we in principe geen groene daken aan met een gewicht lager dan 90 kg/m2. Onder bepaalde voorwaarden kan een lichtgewicht variant toegepast worden waarvoor een draagkracht van 60 kg/m2 nodig is. De opbouw van een groendak. Een groendak is opgebouwd uit een wortel en waterwerende laag, zoals EPDM, een drainagelaag, filtervlies, het substraat en daarna de beplanting die u kiest.
De opbouw van een extensief groendak Ibic.be.
Let op: bij intensieve groendaken daktuinen wordt aangeraden om beide te plaatsen. Drainagelaag met waterreservoir. De drainagelaag zorgt er vervolgens voor dat overtollig regenwater afvloeit naar de voorziene riolering en is essentieel om je groendak lange tijd mooi te houden.
Groen Dak.
Huis / Applications / Groen Dak. Een groendak kent vele voordelen op economisch en ecologisch vlak. Het bijkomende gewicht van de vegetatielaag is meestal slechts iets zwaarder dan de normale belasting op een traditioneel plat dak of een plat dak met kiezel ballast. Het groendak biedt volgende voordelen.:
Vice Verda Opbouw Sedum Groendak.
Waterverzadigd gewicht: vanaf 90 kg/m. Onderhoud: minimaal, 1 à 2 keer per jaar meststoffen voorzien. Vegetatie: extensieve vegetatie bestaande uit verschillende soorten Sedum dit zijn vetplanten. Kan aangebracht worden d.m.v. stekken, plugplanten of sedumvegetatiematten voorgekweekt. Substraatlaag: relatief dunne substraatlaag 5-7cm bestaande uit minerale gesteenten bv. Lava, bims en een kleine hoeveelheid organisch materiaal waar de vegetatie zich wortelt en na verloop van tijd dekking biedt bv 60% na één jaar. Filterlaag: scheidingslaag tussen het substraat en de drainage. Laat overtollig water door en zorgt ervoor dat het water in de drainagelaag beschikbaar wordt voor de vegetatie d.m.v. Drainagelaag: draineren van overtollig water naar de afvoeren op het dak. In deze laag kunnen waterreservoirs aanwezig zijn die voor een extra waterbuffer zorgen. Er bestaan veel verschillende mogelijkheden als drainage, vraag gerust meer info! Bescherming en absorptielaag: bescherming van het dak tegen mechanische beschadiging; terzelfdertijd wordt ook een hoeveelheid water gebufferd. Dakdichting: wortelwerende dakafdichting. Biodivers extensief groendak Gent. Biodivers extensief groendak Aalter. Sedum groendak Anderlecht. Sedum groendak Anderlecht.
Drainage voor groendak Sempergreen.
Je bent nu hier: Sempergreen Oplossingen Groene daken Drainage. De drainagelaag speelt een belangrijke rol in de totale systeemopbouw van een groendak. Het zorgt voor de buffering van water en afvloeiing van overtollig water. Tijdens een droge periode kan de waterreserve weer worden opgenomen door de bovenliggende vegetatie laag. Daarnaast draagt de drainage bij aan een goede beluchting van het wortelsysteem van de beplanting. De keuze voor een type drainage is afhankelijk van de opbouw van het dak. Graag informeren wij u over de beste toepassing voor uw groendak. Neem contact op. Sedum en een Sedumdak.
Groendaken Blauw Groen Vlaanderen.
Een groendak is een dak waarop een substraat is voorzien waarin planten kunnen groeien. In het kader van duurzaam waterbeheer en klimaatadaptatie is een begroeid dak een zinvolle maatregel. Afhankelijk van het type begroeid dak en de dakopbouw, zal er minder regenwater afgevoerd worden en wordt de afvoer vertraagd. Het water wordt namelijk opgeslagen in het substraat en opgenomen door de planten. Er bestaan veel soorten begroeide daken, van een lichtgewicht sedumdak tot openbare dakparken. Vooral in stedelijke gebieden hebben groendaken een meerwaarde.:
Groendak ECOstyle PlantProfessional.
Home Toepassing Groendak. Waarmee kunnen wij u helpen? Het voordeel van sedumdaken. Een daktuin biedt heel wat voordelen, denk aan extra dakisolatie waardoor de energiefactuur daalt. De levensduur van een goed onderhouden groen dak is veel langer dan een conventioneel dak en een groen dak biedt ook een extra geluidsisolatie. Daarnaast biedt de overheid ook een aantal premies en/of subsidies bij de aanleg van een groendak. Groendaken duiken meer en meer op.

Contacteer ons