Meer resultaten voor groendak

groendak
Veurne Groen dak Veurne.
Onder groendak wordt verstaan een extensief groendak vetplanten, mos, gras en/of kruidendak, meer bepaald een daksysteem waarbij minstens een draineerlaag, een substraatlaag en een vegetatielaag aanwezig zijn. Indien het dak hellend is, is een draineerlaag niet noodzakelijk. pdf bestand 215 kB. Openingsuren en contact. Stadskantoor De Seylsteen. 058 33 55 50. Grote Markt 29, 8630 Veurne. 058 33 55 31. Lokaal bestuur Veurne. 058 33 55 00. Stadskantoor De Seylsteen. 1 april tot 15 november. Week: 9 17 uur. Weekend: 10 17 uur. Feestdagen vanaf 10 uur. 16 november tot 31 maart. Week: 9 17 uur. Weekend: 13 17 uur. Toegankelijkheid, aansprakelijkheid en privacy. Vind ons op.
Groendak Sedums Groenpalet.
Ook wanneer jouw groendak op een deskundige manier en met kwalitatieve planten is aangelegd, heeft het een minimum aan onderhoud nodig. Op die manier krijgen alle plantjes de kans om zich mooi en duurzaam te ontwikkelen en komt jouw groendak volledig tot zijn recht.
Groendak aanleggen Aquaplan.
In heel wat gemeenten kan je een subsidie krijgen voor het aanleggen van een groendak. Check dit zeker vooraf en misschien kan jij wel extra voordelig genieten van alle troeven van een groendak. Met deze producten leg je zelf moeiteloos een groendak aan.:
Groendaken RESITRIX.
Overal blijken groendaken een meerwaarde te zijn voor gebouwen, gebruikers ervan en de omgeving. Groendaken hebben naast een esthetische waarde ook een functionele waarde. Zo compenseert een groendak het gebrek aan groen in de stad en verbetert het de biodiversiteit. Tevens draagt het bij aan opvang van regenwater en heeft het een isolerende en luchtzuiverende werking. Het spreekt voor zich dat een belangrijk onderdeel van een groendak de waterkerende laag is. RESITRIX levert met haar EPDM dakbaan RESITRIX SK W Full Bond een wortelwerende dakbaan die bij uitstek geschikt is onder zowel een intensief als extensief groendak.
Premie groendak stad Diest Stad Diest.
plan met aanduiding van de situering van het groendak. technische informatie opbouw over het gekozen groendaksysteem. factuuren betreffende de aanleg van het groendak, met duidelijke vermelding van naam en adres, datum en totale kostprijs. Wet en regelgeving. Aanvraagformulier premie groendak.
Groendaken daktuinen van ecoworks Ontdek ons en onze referenties!
Woonhuis, wolkenkrabber of ondergrondse parking, Ecoworks brengt elk dak tot leven. Materialen kiezen we uit en verdelen we met de Europese marktleider Optigroen. Het instapgroendak is een Sedumdak. Een mengeling van onderhoudsarme vetplanten Sedum op een dunne substraatlaag, wat zorgt voor een beperkt gewicht.
Waarom een groendak een uitstekende investering is Openbaar groen. arrowhead-left. arrow-ios-forward. arrow-forward. calendar. bookmark. pricetags. clock. close. Facebook-color. person. Facebook-color. printer. grid. home. info. Facebook-color. menu. lock
Als de omstandigheden goed zitten vind je op daktuinen of intensieve groendaken vaak duiven, merels, eksters en zeldzame insecten. Met een juiste plantenkeuze en nestgelegenheid wordt een groen dak een paradijs voor wilde bijen. Uit welke lagen bestaat een groendak? Een groen dak bestaat doorgaans uit drie lagen. Onderaan zit de draineerlaag en bovenaan groeit de plantaardige bedekking. Daartussen zit het substraat. Dit is de voedingsbodem waarin de wortels van de begroeiing vastzitten. De plantkeuze bepaalt de dikte van het substraat. Wat is het verschil tussen een extensief en een intensief groendak?
Opleidingstraject voor een professioneel groendak/ blauw-groendak Opleiding Syntra West.
Blended learning: twee online opleidingssessies, gevolgd door één dag klassikael leren. download de fiche info aanvragen. Wat zijn groendaken? Toepassingen: stedelijke en industriële toepassingen. Toestand in Vlaanderen: nog deels onbekend in Vlaanderen. Soorten: extensieve en intensieve groendaken. Voordelen en functies van een groendak. Economisch: reductie renovatie en energiekosten. Ecologisch: stads-warmte-eiland, verhogen luchtkwaliteit, verhogen biodiversiteit en creatie micro-klimaat. Esthetiek: dak en gevelgroen. Biodiversiteit: habitat van dieren en planten. Ontwerp en bouw van groendaken. Gewicht en dakconstructies: advies architect. Waterkering en opbouw: EPDM en bitumen. Waterdichting: soorten dichtingen, watertest en inspectie. Wortelvastheid: wortelwerend, normen, materialen. Drainage: afvoer overtollig water, hellingsgraad, hellingsgraad. Waterretentie wateropslag: materialen. Substraten: soorten en hun toepassingen. Gevel en dakbegroeiing: keuze in functie van uitvoering. Extensieve groendaken: stekken, pluggen, matten. Intensieve groendaken: mogelijkheden in functies van ontwerp en gewicht. Problemen en oplossingen: voorbeelden uit de praktijk. Onderhoud van groendaken: nazicht, bemesting en bestrijding. Nieuwe groendaken: aanpak en aanleg. Hoe bestaande daken omvormen tot groendaken: aanpak en aanleg.
Groendak: types voor en nadelen Mijn-dakwerker.be.
Kies ik best een intensief of extensief groendak? Wil je vooral mossen, vetplantjes en kruiden op het dak, dan kies je best voor een extensief groendak. Wil je vooral begroeiing met grassen, stuiken of bomen, dan is een intensief groendak meer iets voor jou.
Hoe een groendak aanleggen? Hubo.
Deze gedijen goed bij droge omstandigheden en vergen weinig onderhoud. Door je plat dak te voorzien van een kant-en-klaar extensief groendak, kan je heel wat energie besparen. Ontdek in deze doe-het-zelf fiche hoe je zelf gemakkelijk een extensief groendak kan aanleggen. In een mum van tijd kan je genieten van de vele voordelen van een groendak: een isolerend effect, bescherming tegen UV-licht en temperatuurschommelingen, verlenging van de levensduur van uw dakbedekking., Het plat dak proper maken. Maak het dak proper. Verwijder al het vuil, stof en/of organisch materiaal. Controleer de dakbedekking op lekken, scheuren of beschadigingen en laat indien nodig de dakbedekking herstellen of vervangen door een vakman. Reinig en controleer alle afvoeren. Kijk na of er geen verstoppingen zijn. De wortelwerende doek. Indien je dak niet is voorzien van EPDM-folie of wortelwerende bitumen, moet het dak bedekt worden met een wortelwerende doek. Rol de wortelwerende doek uit over de waterdichting. Voorzie de nodige overlapping 50cm tussen de verschillende stroken doek. Laat ook voldoende wortelwerende doek over om de dakopkanten te bedekken tot 20cm. Rol de drainagelaag uit en snijd deze af op de gewenste lengte.
Subsidie groendak Stad Turnhout.
Woning of schoolgebouw moet in Turnhout gelegen zijn. Een stedenbouwkundige vergunning is nodig bij de aanleg van een intensief groendak enkel als de substraatlaag dikker dan 20 cm is of als het maximale verzadigde gewicht meer dan 200 kg/m is.

Contacteer ons