Zoeken naar sedumdak

sedumdak
Extensieve groene daken Amsterdam Rainproof.
In bestaande situaties kan de grindlaag bijna altijd vervangen worden door een extensief groen dak zonder extra constructieve maatregelen. Een verzadigd groen dak met een dikte van circa 7 cm blijft onder deze toegestane belasting. Bij groene daken die dikker zijn en voor intensieve groene daken in bestaande en in nieuwbouwsituaties dient per geval onderzocht te worden of extra constructieve maatregelen vereist zijn. Groendak als totaalpakket. De dakvegetatie kan op drie manieren worden aangebracht: met vooraf gekweekte matten of kratten, door plantjes in het substraat te planten, of door het substraat in te zaaien. Er is goede documentatie beschikbaar van verschillende producenten met principedetails, uitvoeringsrichtlijnen en technische gegevens. Er zijn ook standaardpakketten verkrijgbaar met verschillende doelstellingen zoals regenwaterretentie en biodiversiteit. Groene daken zijn als totaalpakket van planning, aanleg, onderhoud en alle bijbehorende garanties leverbaar. Enkele aanbieders hebben programmatuur ontwikkeld waarmee de invloed van het groene dak op de waterhuishouding kan worden bepaald zie data onderaan de pagina. Broks, K, van Luijtelaar H, Groene daken nader beschouwd, over de effecten van begroeide daken in breed perspectief met de nadruk op de stedelijke waterhuishouding, stichting RIONED/Stowa, Utrecht/Ede 2015. Schematische doorsnede sedumdak Optigroen.
Alles over Sedum en een Sedumdak Sempergreen.
Wat is een Sedumdak met Sedummatten? Een extensief groendak ofwel Sedumdak is een groendak met vegetaties, die zichzelf in stand houden en zich verder ontwikkelen, waarbij onderhoud minimaal is. Grofweg hebben extensieve groendaken een substraatlaagdikte tussen de 4 en 15 cm en een gewicht van 30 tot 150 kilo per m2.
Canopy Extensief sedumdak.
beperkt gewicht vanaf 100 kg/m 2 in verzadigde toestand. ideaal voor platte daken, maar ook mogelijk op hellende daken tot 45. zeer beperkt onderhoud. Opbouw / Meer in detail Projecten in de kijker / Bekijk alle cases Sedumdak SAPOEeklo. Sedumdak hellend SHDA Gent.
De voor en nadelen van een groendak Bouwwereld.nl.
Het groendak vangt water op en kan het bufferen. Zodat pieken in afvoeren en belasting van het oppervlaktewater worden gedempt. Fijnstof en luchtvervuiling worden deels opgevangen waarbij tevens CO 2 wordt opgenomen. Aanzienlijk hogere kosten voor het aanleggen van het dak.
Vegetatiedaken en het fabeltje over isolerende eigenschappen Blog Duurzaam Gebouwd.
Controleer bij bestaande daken dus altijd het draagvermogen ook bij de keuze voor een extensief dak. En hou bij de berekeningen voor het minimale draagvermogen van een dak altijd rekening met de mogelijkheid om een extensief groendak aan te leggen.
Totaalsysteem lichtgewicht groendak compleet per m2.
Home / Totaalsystemen / Totaalsysteem lichtgewicht groendak. Waardering 4.84 op 5 gebaseerd op 32 klantbeoordelingen. Totaalsysteem lichtgewicht groendak aantal. Artikelnummer: gstl Categorie: Totaalsystemen Tags: licht groendak, licht sedumdak, lichtgewicht groendak, substraatrol. Tweet this article. Totaalsysteem Lichtgewicht Groendak 50kg per m2.
Waarom een Herbaroof sedumdak? Graszoden Dirk Maris nv Graszodenservice: graszoden, potgrond boomschorsen.
Waarom een Herbaroof sedumdak? Waarom een Herbaroof sedumdak? De voordelen van een Herbaroof kant-en-klaar groendak. De Herbaroof cassettes zijn modulair van opbouw en passen heel eenvoudig in elkaar. Indien nodig kunnen ze gemakkelijk plaatselijk verwijderd en teruggeplaatst worden. Snel en eenvoudig te plaatsen.
Gewicht sedumdak Hoeveel weegt een Sedumdak, lees het hier.
Dus in de meeste gevallen is de aanleg van een groendak geen probleem. Wat weegt een sedumdak eigenlijk? Wat een sedumdak weegt, hangt af van de hoeveelheid vocht die het heeft opgenomen en van de dikte van de laag. Een sedumdak weegt ongeveer 13 tot 15 kilogram per vierkante meter, per centimeter laagdikte dus de substraat en beplanting.
sedumdak met sedum matten.
Wij zijn wij? Welke soorten planten zitten er in een groendak? Onze sedummatten en sedumcassettes/trays bestaan uit ca. 7-12 soorten Sedum, verschillend van kleur, bladvorm en bloeitijd. De matten zijn niet op kleur of soort verkrijgbaar. Sedum acre, spurium, lydium, reflexum, floriferum, sexangulare en telephium.
Sedumdak Aanleggen Doe het zelf laat sedum aanleggen.
Wissel een sedumvlak af met een kruidentuin, dakterras of pad of met een deel met intensieve begroeiing. Kortom, wees creatief en ontwerp zo je eigen kleine paradijsje! Offerte voor Sedumdak aanvragen.: Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor een sedumdak: Verder. Sedum soorten Onderhoud sedumdak Sedumdak aanleggen.
Een sedumdak aanleggen. Is je dak geschikt? icon switch to dark mode. icon switch to normal mode. Zet donkere modus aan. Zet donkere modus uit. right arrow icon. right arrow icon. facebook icon. whatsapp icon. twitter icon. envelope icon. right arrow icon
Dakbedekking en waterdichtheid. Is de draagconstructie van je dak voldoende om een sedumdak te dragen? Dan is het zaak om te kijken naar de dakbedekking. De dakbedekking ook wel dakbekleding genoemd is een beschermende laag die op een plat of hellend dak wordt aangebracht. Deze laag kan met allerlei materialen aangelegd zijn. Het is erg belangrijk dat deze onderlaag wortelwerend en waterdicht is. Voordat je een groendak plaatst moet je er dus zeker van zijn dat je dakbedekking in orde is. Is je het dak toe aan reparatie of vervanging? Dan kan dit dus een perfect moment zijn om ook een groendak aan te leggen. Bitumen en EPDM. Bij een plat dak zijn bitumen, PVC en EPDM de bekendste materialen. De meeste bestaande platte daken in Nederland zijn voorzien van bitumen. Wanneer het dak al wat ouder is en een grijs-zwarte kleur heeft, is de kans groot dat het om bitumen gaat. Dit type dakbedekking is standaard niet wortelbestendig, waardoor de kans op lekkages groot is. Een bestaand bitumendak is daarom in de regel niet geschikt als ondergrond voor een groen dak.

Contacteer ons